Tietosuojaperiaatteet

Viimeksi päivitetty 24.8.2018

  1. Yleistä

    Wirecard Card Solutions Ltd. (”Wirecard”, ”me”) tarjoaa asiakkailleen sähköiseen maksamiseen liittyviä tuotteita ja palveluita. Tavoitteena on mahdollistaa yrityksille ja käyttäjille kaikkialla maailmassa turvalliset ja sujuvat sähköiset maksutapahtumat. Turvallisuus ja henkilötietojen suoja ovat tästä syystä tärkeimpiä maksujen käsittelyssä huomioon otettavia näkökohtia. Tämän vuoksi olemme asettaneet tietosuojan vaatimukset korkealle.

    Wirecard ylläpitää tätä internetsivustoa yleisen tietosuoja-asetuksen sekä kaikkien oleellisten tietosuojalainsäädännössä annettujen määräysten mukaisesti.

  2. Yhteystiedot

    Henkilötietojen käsittelystä vastaa Wirecard Card Solutions Ltd., Grainger Chambers, 3-5 Hood Street, Newcastle upon Tyne, NE1 6JQ.

    Jos sinulla on kysyttävää liittyen siihen, miten käsittelemme, tallennamme ja käytämme henkilötietojasi, tai jos haluat nähdä sinusta tallentamamme tiedot, ota yhteyttä tietosuojavastaavaamme. Voit lähettää yhteydenottosi edellä mainittuun osoitteeseen tai sähköpostitse osoitteeseen: data.privacy[at]wirecard.com.

  3. Mikä on tämän internetsivuston tarkoitus?

    Tältä sivustolta löydät tietoa tarjoamistamme sähköiseen maksuliikenteeseen liittyvistä tuotteista ja palveluista. Tavoitteemme on mahdollistaa yrityksille ja kuluttajille kaikkialla maailmassa sähköisten maksujen turvallinen ja sujuva käsittely. Turvallisuus ja henkilötietojen suoja ovat tärkeimpiä maksujen käsittelyssä huomioon otettavia näkökohtia. Tästä syystä Wirecard-ryhmä kiinnittää erityistä huomiota tietosuojavaatimusten korkeaan tasoon.

    Tämä internetsivusto tarjoaa tietoa Wirecardin palveluista. Löydät sivustolta myös yhteydenottolomakkeen.

  4. Evästeet

    Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan paikallisesti internetselaimen välimuistiin. Ne auttavat käyttäjän tunnistamisessa. Wirecard käyttää erilaisia evästeitä, joista annamme tietoa täällä. Käytämme evästeitä, jotka ovat internetsivuston toimivuuden vuoksi välttämättömiä ja joiden käyttöä ei ole mahdollista estää. Lisäksi käytämme evästeitä (jäljempänä kohdassa 5. kuvatulla tavalla), jotka parantavat sivuston käyttökokemusta ja esimerkiksi helpottavat sivuston käyttöä ja mahdollistavat yksilöllisen käyttäjäkokemuksen. Voit muuttaa asetuksia yksilöllisesti kohdassa 5.4 Tietoa internetsivuston analysointityökaluista esitetyllä tavalla tai määrittää selainasetukset siten, että saat evästeiden tallentamisesta ilmoituksen tai että evästeiden tallentaminen estetään. Lisätietoa tästä saat selaimesi ohjetoiminnon kautta. Haluamme kuitenkin korostaa, että kaikki tämän sivuston osiot eivät välttämättä toimi moitteettomasti ilman evästeitä.

  5. Kuinka Wirecard käsittelee henkilötietojasi, kun vierailet sivustolla?
    1. Tiedot, jotka tallennamme automaattisesti ladatessasi sivuston

      Mitään henkilötietoja ei tallenneta, sillä ennen tietojen keräämistä IP-osoite lyhennetään.

    2. Tiedot, jotka luovutat meille ottaessasi meihin yhteyttä

      Internetsivustollamme on käytössä yhteydenottolomake. Henkilötiedot (esim. nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite), jotka luovutat meille täyttäessäsi yhteydenottolomakkeen tai lähettäessäsi meille sähköpostia, tallennetaan asiakkuudenhallintajärjestelmäämme (”CRM-järjestelmä”). Wirecard käyttää näitä henkilötietoja

      • vastatakseen yhteydenottopyyntöösi;
      • anonymisoidussa muodossa sisäisten liiketoimintaprosessiemme tukemiseen, esimerkiksi tietojen analysointiin, tarkistamiseen, uusien tuotteiden kehittämiseen, verkkosivuston parantamiseen, palveluiden parantamiseen, käyttösuuntausten tunnistamiseen sekä mainoskampanjoiden tehokkuuden tutkimiseen;
      • väärinkäytön ja petosten ehkäisemiseen ja tunnistamiseen.

      Yhteydenottolomakkeen välityksellä kerättyjä tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille.

    3. Henkilötietojen välittäminen edelleen

      Henkilötietojasi käytetään vain mainittuihin tarkoituksiin ja kunkin tarkoituksen vaatimassa aajuudessa. Tietoja luovutetaan kolmansille osapuolille – siinä tapauksessa, että niitä ylipäätään luovutetaan – vain lain sallimin edellytyksin. Henkilötietoja luovutetaan valtion laitoksille ja viranomaisille vain pakottavan kansallisen lainsäädännön mukaisesti tai siinä tapauksessa, että tietojen luovuttaminen on väärinkäytöksiin tai petoksiin liittyvän oikeuskäsittelyn tai syytteen nostamisen vuoksi välttämätöntä. Tietoja ei luovuteta muihin tarkoituksiin eikä etenkään osoitetietojen myyntitarkoituksissa.

    4. Tietoa internetsivuston analysointityökaluista
      1. Google Tag Manager

        Tämä Wirecard-sivusto käyttää Google Tag Manageria. Google Tag Manager on ratkaisu, jonka avulla markkinoijat voivat hallita sivuston tunnisteita rajapinnan kautta. Tunnisteenhallintajärjestelmä (joka ottaa tunnisteet käyttöön) itsessään on evästeetön verkkotunnus eikä kerää henkilötietoja. Työkalu laukaisee jäljempänä kuvattuja muita tunnisteita, jotka voivat kerätä tietoja. Google Tag Manager ei voi käyttää kyseisiä tietoja. Mahdollinen verkkotunnuksen tai evästeen tasolla tehty käytöstäpoisto pysyy voimassa kaikissa seurantatunnisteissa, jotka on otettu käyttöön Google Tag Managerilla.

      2. Google Analytics

        Tällä Wirecard-sivustolla käytetään Google Analytics -palvelua, joka on Google Inc. -yhtiön (”Google”), 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, tarjoama verkkoanalysointipalvelu. Google Analytics käyttää evästeitä, jotka tallennetaan tietokoneellesi ja jotka mahdollistavat verkkosivuston käytön analysoinnin. Google Analytics -evästeiden tuottamat tiedot siitä, miten käytät sivustoa (sekä IP-osoite), tallennetaan pääsääntöisesti Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin ja tallennetaan sinne. Tällä verkkosivustoilla Google Analytics -palvelua on laajennettu koodilla “gat._anonymizeIp();”, joka anonymisoi IP-osoitteiden kirjaamisen (ns. IP-maski). Tällöin Google lyhentää IP-osoitteesi EU:n jäsenvaltioiden tai muiden Euroopan talousalueeseen kuuluvien valtioiden sisällä ennen tietojen siirtämistä. Täydellinen IP-osoite lähetetään Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin ja lyhennetään siellä vain poikkeustapauksissa.

        Google käyttää näitä tietoja arvioidakseen sitä, miten käytät Wirecard-sivustoa, kootakseen raportteja sivustolla tapahtuvasta toiminnasta verkkosivustojen ylläpitäjille sekä tarjotakseen muita verkkosivuston toimintaan ja internetin käyttöön liittyviä palveluja. Lain niin salliessa Google voi myös siirtää näitä tietoja kolmansille osapuolille, jotka käsittelevät tietoja Googlen toimeksiannosta. Google ei koskaan liitä IP-osoitetta muihin Googlen tietoihin.

        Voit estää evästeiden käytön valitsemalla sopivat asetukset selaimessasi. Huomaa kuitenkin, että tällöin et ehkä pysty käyttämään kaikkia tämän sivuston toimintoja. Voit myös estää Googlea keräämästä ja käsittelemästä tietoja siitä, miten käytät internetsivustoa (IP-osoite mukaan lukien). Tätä varten sinun tulee ladata ja asentaa tästä linkistä selainlaajennus.

        Voit vastustaa tietojesi keräämistä Google Analyticsin avulla napsauttamalla tätä linkkiä. Voit vastustaa tietojesi keräämistä Google Analyticsin avulla napsauttamalla tätä linkkiä. Tällöin selaimessa otetaan käyttöön opt-out-eväste, joka estää tietojesi keräämisen, kun käyt tällä sivustolla.

        Lisätietoa Googlen käyttöehdoista löydät täältä. Lisätietoa Googlen tietosuojaperiaatteista löydät täältä.

      3. Google AdWords

        Internetsivustollamme käytetään Google AdWordsin niin sanottua konversioseurantaa. Google AdWords on Google Inc.:in verkkomainontaohjelma. Kun napsautat Googlen asettamaa ilmoitusta, tallennetaan laitteellesi konversioseurantaeväste. Tämä eväste lakkaa toimimasta 30 vuorokauden kuluttua. Se ei sisällä henkilötietoja eikä sitä näin ollen käytetä tietojen yksilöimiseen. Jos evästeen 30 vuorokauden voimassaolon aikana käyt tietyillä sivustoilla, Google pystyy tunnistamaan, että olet napsauttanut mainosta ja että sinut on välitetty meidän sivustollemme. Jokainen Google Adwords -asiakas saa eri evästeen. Konversioevästeen avulla haettavat tiedot auttavat laatimaan konversioseurantaa käyttäville AdWords-asiakkaille konversiotilastoja. Google AdWords -asiakkaat saavat näin tietoonsa mainostaan napsauttaneiden ja sitä kautta sivustolleen välitettyjen käyttäjien lukumäärän. He eivät kuitenkaan saa sellaisia tietoja, joista käyttäjän voisi tunnistaa.

        Evästeiden tallentamisen voi estää Googlen asetuksista (”Google Ad Settings”) tämän linkin kautta. Lisäksi toiminnon voi Network Advertising Initiativen kautta ottaa pois käytöstä tästä  linkistä.

      4. Googlen uudelleenmarkkinointi (remarketing)

        Käytämme lisäksi Google AdWordsin uudelleenmarkkinointitoimintoja ”Google Remarketing for Search” (hakumainosten uudelleenmarkkinointiluettelot) ja ”Google Display Network Remarketing” (uudelleenmarkkinointi näyttöverkon kautta). Uudelleenmarkkinointiraportteja käytetään Google Analytics -palvelun sisällä. Jos haluat estää tämän, napsauta tätä linkkiä.

        Asentamalla tietokoneellesi evästeen ”Google Remarketing for Search” ja ”Google Display Network Remarketing” näyttävät sinulle kiinnostavia, räätälöityjä mainoksia, joiden sisältö perustuu vierailuusi sivustollamme. Evästeen käyttö perustuu seuraavaan periaatteeseen: ”Tämä henkilö on vieraillut tällä sivulla. Näytä siis hänelle mainoksia, joissa viitataan tähän sivustoon.” Näin pystymme paremmin räätälöimään markkinointiamme käyttäjän tarpeiden mukaan ja esittämään kullekin käyttäjälle vain hänen kannaltaan oleellisia mainoksia.

        Google Analyticsin kohderyhmä- ja aihepiiritiedot: Käytämme Google Analyticsin raportteja, jotka luodaan Googlen näyttöverkkojen kautta (kolmansien osapuolien evästeet). Tietoihin kuuluvat ikä, sukupuoli ja aihepiiritiedot. Käytämme näitä tietoja markkinointiraporttien ja markkinointitietojen kokoamiseen.

      5. Etracker

        Tämä Wirecard-sivusto käyttää verkkoanalyysiin myös etracker GmbH:n, Erste Brunnenstr. 1, 20459 Hamburg (www.etracker.com), palveluita. Tällöin käytetään evästeitä, jotka mahdollistavat Wirecard-sivuston käytön ja kävijöiden sekä käyttöön perustuvan sisällön ja mainonnan tilastoanalyysin.

        Tällä tavalla saatavat tiedot käsitellään ja tallennetaan etrackerin nimissä ainoastaan Saksassa, ja niitä koskevat näin ollen tiukat saksalaiset ja eurooppalaiset tietosuojalait ja -normit. etracker on riippumattoman tahon tarkastama ja sertifioima ja saanut ePrivacyseal-laatumerkinnän.

        Tiedot käsitellään Euroopan unionin yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan (oikeutettu etu) määräysten mukaisesti. Meidän tavoitteemme on optimoida verkossa tarjoamamme palvelut ja internetsivustomme yleisen tietosuoja-asetuksen (oikeutettu etu) mukaisesti. Koska käyttäjien yksityisyys on meille ensisijaisen tärkeää, anonymisoidaan tai pseudonymisoidaan sellaiset tiedot, jotka saattavat sisältää viittauksen yksittäiseen henkilöön (kuten IP-osoite, ilmoittautumis- tai laitetunnisteet) mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Tietoja ei käytetä muihin tarkoituksiin, niitä ei yhdistetä muihin etrackerin tietoihin eikä niitä luovuteta kolmansille osapuolille.

        Jos haluat estää tietojesi keräämisen etrackerin avulla tällä Wirecard-sivustolla, voit napsauttaa seuraavaa linkkiä:  etrackerin peruminen.

  6. Kansainvälinen tiedonsiirto

    Wiretracker välittää henkilötietojasi liikekumppaneilleen, palveluntarjoajilleen ja Wirecardin tytäryhtiöille Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolelle. Välittäessämme henkilötietoja ETA-alueen ulkopuolelle käytämme asianmukaisia toimia, joilla taataan riittävä suojaustaso.

  7. Tietojen säilyttäminen

    Säilytämme henkilötietojasi niin pitkään kuin se on tarpeen siihen tarkoitukseen, jonka vuoksi tiedot kerättiin, lakisääteisiä (erityisesti vero- ja kirjanpito-oikeudellisia) säilytysvelvollisuuksia rikkomatta.

  8. Tietoturva

    Suojataksemme henkilötiedot katoamiselta, vääristelyltä tai luovuttamiselta asiattomille kolmansille osapuolille käytämme riittäviä organisatorisia, teknisiä ja hallinnollisia toimenpiteitä. Wirecard käyttää palomuureja estääkseen luvattoman pääsyn palvelimelle. Palvelin sijaitsee turvallisessa paikassa Saksassa, ja sitä saavat käyttää vain valtuutetut työntekijät. Kaikki työntekijät ja kaikki tietojen käsittelyyn osallistuvat henkilöt velvoitetaan noudattamaan kaikkia lakisääteisiä tietosuojamääräyksiä ja käsittelemään henkilötietoja luottamuksellisesti.

  9. Käyttäjän tietosuojaoikeudet

    Euroopan unionin yleisen tietosuoja-asetuksen mukaan käyttäjällä on rekisteröitynä tiettyjä oikeuksia, etenkin oikeus saada nähdä, oikaista, päivittää tai poistaa henkilötiedot, jotka hänestä olemme tallentaneet.

    Voit milloin tahansa käyttää näitä oikeuksiasi ottamalla meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen data.privacy[at]wirecard.com.

    Voit vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, vaatia meitä rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä tai vaatia meitä siirtämään henkilötietosi. Myös näissä tapauksissa voit käyttää oikeuksiasi ottamalla meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen data.privacy[at]wirecard.com.

    Jos olemme keränneet ja käsitelleet henkilötietojasi antamasi suostumuksen perusteella, voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta millään tavalla ennen peruutusta tehdyn tietojen käsittelyn lainmukaisuuteen eikä henkilötietojesi käsittelyyn silloin, kun käsittely perustuu muihin lakisääteisiin määräyksiin.

    Sinulla on oikeus tehdä henkilötietojesi keräämisestä ja käsittelystä valitus tietosuojaviranomaiselle. Mikäli haluat lisätietoja, ota yhteyttä edellä mainittuun sähköpostiosoitteeseen.

    Yrityksemme tietosuojavastaavaan saat yhteyden lähettämällä sähköpostia osoitteeseen data.privacy[at]wirecard.com.