Privacybeleid

Voor het laatst bijgewerkt op 06.09.2019

  1. Algemeen

    Wirecard Card Solutions Ltd, (“Wirecard”, “wij/we”) biedt haar klanten producten en services met betrekking tot elektronische betaaltransacties. Het doel is om bedrijven en gebruikers wereldwijd in staat te stellen elektronische transacties veilig en soepel te verwerken. Veiligheid en de beveiliging van persoonsgegevens is een van de belangrijkste aspecten in het kader van de behandeling en verwerking van betalingen. Dit is waarom wij in het bijzonder de nadruk leggen op hoge standaarden voor gegevensbescherming.

    Wirecard beheert deze website in overeenstemming met de voorschriften van de Europese algemene verordening voor gegevensbescherming 2016/679 (“AVG”) en alle andere voorschriften die van belang zijn op het gebied van gegevensbeschermingsrecht.

  2. Neem contact met ons op

    De gegevensverantwoordelijke voor je persoonsgegevens is Wirecard Card Solutions Ltd., Grainger Chambers, 3-5 Hood Street, Newcastle upon Tyne, NE1 6JQ, Verenigd Koninkrijk.

    Als u vragen hebt over hoe wij uw persoonsgegegevens verzamelen, opslaan en gebruiken, of een exemplaar wilt van de informatie die wij over u hebben, neem dan contact op met onze gegevensbeschermingsverantwoordelijke. U kunt schrijven naar het bovenstaande adres of e-mailen naar: data.privacy[at]wirecard.com.

  3. Waar gaat deze website over?

    Op deze website kunt u informatie vinden over onze producten en diensten met betrekking tot elektronische betalingstransacties. Het doel is om bedrijven en gebruikers wereldwijd in staat te stellen elektronische transacties veilig en soepel te verwerken. Veiligheid en beveiliging van persoonsgegevens is een van de belangrijkste aspecten in het kader van de behandeling en verwerking van betalingen. Dit is waarom wij in het bijzonder de nadruk leggen op hoge standaarden voor gegevensbescherming.

    Binnen deze website maken wij informatie beschikbaar over de diensten die Wirecard levert, alsmede een contactformulier.

  4. Cookies

    Cookies zijn kleine tekstbestanden die lokaal worden opgeslagen in het cachegeheugen van uw internetbrowser om het te kunnen herkennen. Wirecard gebruikt verschillende soorten cookies. Wij geven hier verdere informatie over deze cookies In het algemeen gebruiken wij cookies die nodig zijn voor de werking van de website, en u kunt het gebruik van deze cookies niet uitschakelen. Daarnaast gebruiken we cookies die de functionaliteit en het gebruik van de website uitbreiden (zoals verder hieronder beschreven in artikel 5), zoals om het gebruik van de website gemakkelijker te maken voor bezoekers, en om in staat te zijn de website meer op maat te ontwerpen. U kunt uw individuele instellingen kiezen in artikel 5.4 Informatie over webanalyse-tools, of uw webbrowser zo configureren dat hij u informeert wanneer er cookies worden opgeslagen, of de opslag van cookies te voorkomen. Verdere informatie in dit verband is tevens te vinden in de helpfunctie van uw webbrowser. Wij willen u er echter uitdrukkelijk op wijzen dat enkele delen van deze website mogelijk niet langer foutloos functioneren zonder cookies.

  5. Verwerking van persoonsgegevens en andere gegevens door Wirecard gedurende bezoeken aan onze website
    1. Informatie die wij automatisch verzamelen wanneer u onze website bezoekt

      Wij verzamelen geen persoonsgegevens wanneer u de website bezoekt, omdat het IP-adres wordt verkort gedurende het traceringsproces.

    2. Informatie die u levert door doelbewust contact met ons op te nemen

      Wij bieden een contactformulier aan op onze website. Wirecard zal de door u verstrekte persoonsgegevens opslaan wanneer u het ingevulde contactformulier (bijv. naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres) opstuurt in zijn Customer Relationship Management-systeem („CRM-systeem“). Wirecard zal zulke persoonsgegevens gebruiken

      • om uw contactaanvraag te beantwoorden;
      • in geanonimiseerde vorm ter ondersteuning van onze interne zakelijke doeleinden, met name gegevensanalyses, revisies, de ontwikkeling van nieuwe producten, verbetering van onze internetaanwezigheid, verbetering van onze diensten, ontdekking van gebruikstrends en bepaling van de effectiviteit van onze advertentiecampagnes;
      • om misbruik of fraude te voorkomen en vast te stellen.

      De via het contactformulier verzamelde gegevens zullen niet aan derden worden doorgestuurd.

    3. Overdracht van uw persoonsgegevens

      Wij gebruiken uw persoonsgegevens alleen voor de vastgestelde doelen en binnen de omvang die nodig is voor het bereiken van deze doelen. Overdracht zal alleen gebeuren (als het al gebeurt) volgens de wettelijke vereisten. Overdracht aan publieke autoriteiten en administratieve organen vindt alleen plaats binnen het bereik van verplichte nationale wettelijke voorschriften of als het nodig is in gevallen van misbruik of fraude-activiteiten voor civiele en criminele handhaving. Overdracht voor andere doeleinden – in het bijzonder voor doeleinden van verkoop van adressen – is uitgesloten.

    4. Informatie over Web Analysis Tools
        1. Google Tag Manager

          Deze Wirecard-website maakt gebruik van de Google Tag Manager. Google Tag Manager is een oplossing die handelaren in staat stelt om website-tags op een interface te beheren. De tool Tag Manager zelf (die de tags implementeert) is een cookie-loos domein en verzamelt geen persoonsgegevens. De tool start de hieronder beschreven andere tags die zelf data kunnen verzamelen, zoals hieronder beschreven. Google Tag Manager heeft geen toegang tot deze gegevens. Als er een deactivatie is uitgevoerd op domein- of cookieniveau, blijft hij voor alle traceringstags geïmplementeerd bij de Google Tag Manager.

        2. Google Analytics

          Deze Wirecard-website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice van Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, VS (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies die worden opgeslagen op uw computer en het mogelijk maken om te analyseren hoe u de site gebruikt. De informatie die wordt gegenereerd door het cookie (inclusief het IP-adres) wordt overgestuurd naar en opgeslagen op een Google-server in de Verenigde Staten. Op deze website is Google Analytics uitgebreid met de code “gat._anonymizeIp():” om geanonimiseerde verzameling van IP-adressen te garanderen (zogeheten IP-masking). Dit betekent dat Google het IP-adres zal verkorten/anonimiseren voor lidstaten van de Europese Unie en tevens voor andere partijen in het verdrag over de Europese Economische Ruimte. Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt het volledige IP-adres opgestuurd naar en verkort door Google-servers in de VS.

          Google gebruikt de informatie namens ons om te evalueren hoe deze Wirecard-website wordt gebruikt, rapporten op te stellen over de activiteiten op de site voor de site-exploitanten en bijkomende diensten te verlenen met betrekking tot website- en internetgebruik. Verder kan Google deze gegevens doorgeven aan derden, als de wet dit vereist of als zij haar diensten gebruiken om deze gegevens te analyseren. Google zal IP-adressen niet in verband brengen met enige andere informatie die Google heeft.

          U kunt de opslag van cookies voorkomen door de juiste instellingen in uw browser te kiezen; wij willen er echter op wijzen dat in dat geval enige functionaliteit van de website misschien niet volledig beschikbaar is. Verder kunt u de verzameling en verwerking van door cookies gecreëerde gegevens met betrekking tot uw gebruik van de website (inclusief uw IP) via Google voorkomen door het downloaden en installeren van de browser-plugin die onder deze link beschikbaar is.

          U kunt het gebruik van Google Analytics weigeren door te klikken op deze link. Er zal een afmeldingscookie worden geplaatst op de computer, dat de toekomstige verzameling van uw gegevens voorkomt wanneer u deze website bezoekt.

          Verdere informatie betreffende de gebruiksvoorwaarden voor Google is beschikbaar onder deze link. Verdere informatie betreffende de gegevensprivacy van Google is te vinden onder deze link.

        3. Google AdWords

          Wij gebruiken de zogeheten conversietracering van Google AdWords. Google AdWords is een online advertentieprogramma van Google Inc. Als je klikt op advertenties die geplaatst zijn door Google, wordt er een cookie voor de conversietracering geplaatst op uw apparaat. Deze cookies verliezen hun geldigheid na 30 dagen en bevatten geen persoonsgegevens, en dienen dus niet voor identificatie. Als u websites bezoekt binnen de geldigheidsduur van 30 dagen, kan Google zien dat u op de advertentie geklikt hebt en dat u bent doorgestuurd naar onze website. Iedere Google AdWords-klant ontvangt een verschillend cookie. De informatie die verzameld wordt met behulp van het conversiecookie heeft als doel conversiestatistieken te maken voor AdWords-klanten die hebben besloten conversion tracking te gebruiken. Daarbij komen Google AdWords-klanten het totale aantal gebruikers te weten dat heeft geklikt op hun advertentie en naar hun website zijn doorgestuurd. Zij ontvangen informatie die een gebruiker persoonlijk kan identificeren.

          U kunt de opslag van cookies in de instellingsopties bij Google (“Google Ad Settings”) uitzetten door deze link te gebruiken. Bovendien kunt u gebruikmaken van de opties die beschikbaar zijn op Network Advertising Initiative onder deze link om deze uit te schakelen.

        4. Google Remarketing

          Bovendien gebruiken we binnen de Google AdWords-diensten de remarketingfuncties “Google Remarketing for Search” en “Google Display Network Remarketing”. Deze remarketingrapporten worden gebruikt in Google Analytics. Als u zich hiervan wilt afmelden, volg dan deze link.

          “Google Remarketing for Search” en “Google Display Network Remarketing” geven relevante ads weer die op u zijn toegesneden op basis van het feit dat u onze website hebt bezocht door het plaatsen van een cookie op uw apparaat. Het cookie wordt gebruikt om te zeggen “Deze persoon bezocht deze pagina, dus toon hem/haar ads die betrekking hebben op die pagina.” Het stelt ons in staat onze marketing beter op uw behoeften toe te snijden en alleen ads te tonen die relevant zijn voor u.

          Google Analytics Demographics: wij gebruiken deze rapporten in Google Analytics, die worden gehaald uit het Google Display Network (3e partij-cookies). Ze omvatten leeftijd, interessegroepen, geslacht. Wij gebruiken deze gegevens voor marketing rapportage/intelligence.

        5. Etracker

          Deze Wirecard-website maakt gebruik van de diensten van etracker GmbH, Erste Brunnenstr. 1, 20459 Hamburg, Duitsland (www.etracker.com) voor verdere webanalyses. Deze dienst gebruikt cookies die een statistische analyse van het gebruik van de Wirecard-website mogelijk maken door zijn bezoekers en tevens de weergave van gebruiksgerelateerde inhoud en advertenties.

          De zo gecreëerde gegevens zullen worden verwerkt en opgeslagen door etracker bij toewijzing in Duitsland en zijn onderworpen aan de strikte Duitse en Europese gegevensbeschermingswetten en -normen. In dit opzicht heeft etracker een onafhankelijke audit en certificatie ondergaan en heeft het het gegevensbeschermingskwaliteitszegel “ePrivacyseal” toegekend gekregen.

          De gegevensverwerking wordt uitgevoerd op basis van het wettelijke voorschrift van art. 6 § 1 punt f AVG (gerechtvaardigd belang). Ons belang in de zin van de AVG (gerechtvaardigd belang) is de optimalisatie van ons online aanbod en onze webpresentie. Omdat de privacy van onze bezoekers belangrijk voor ons is, anonimiseren of pseudonimiseren we gegevens die gekoppeld kunnen worden aan individuele personen, zoals IP-adres of apparaat-ID, zo spoedig mogelijk. Van verder gebruik, verbinding met andere gegevens van etracker of overdracht aan derde partijen is geen sprake.

          Als u de verzameling van uw gegevens via etracker op deze Wirecard-website wilt voorkomen, kunnen bezoekers de volgende link gebruiken: etracker Opt-out.

        6. Crazy Egg

          Crazy Egg Analytics maakt gebruik van First-Party-cookies om vast te stellen, of u een wederkerende of nieuwe bezoeker van de website https://www.wirecard.com bent. De vooraf ingestelde looptijd van de cookies bedraagt 5 jaar. De instelling kunt u door gebruikmaking van een mondiale JavaScript-variabele wijzigen. De handleiding daarvoor vindt u op de website https://www.crazyegg.com/opt-out

          Crazy Eggs Analytics dient voor de verzameling van de in de internetprotocollen opgeslagen standaardinformatie om aan de hand van de hierna volgende informatie het bezoekersgedrag te volgen: browserinformatie, informatie over het besturingssysteem, informatie over mobiele apparatuur (bv. identificatie van apparatuur, mobiel besturingssysteem etc.), IP-adres (in geanonimiseerde vorm opgeslagen), opgeroepen site, geografische ligging, tijdstip van het bezoek (dag, week en duur), nieuwe of wederkerende bezoeker.

          De door de cookies verzamelde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van uw IP-adres) wordt aan Crazy Egg doorgegeven. De informatie wordt door de firma Wirecard gebruikt om statistische rapporten over de activiteiten van de website op te stellen en om de beleving bij de gebruiker te verbeteren.

          Bijkomende informatie over de gegevensbeschermingsrichtlijnen van Crazy Egg vindt u op de website https://www.crazyegg.com/privacy. Indien u niet met de verzameling van gegevens door Crazy Egg Analytics akkoord bent, kunt u de toegang via de website https://www.crazyegg.com/opt-out weigeren. Gelieve in acht te nemen dat de weigering alleen geldt voor de internetbrowser en computer, via welke u de weigering aangegeven hebt. Gebruikt u bij een nieuw bezoek aan de website https://www.wirecard.com een andere browser of computer, dan moet u ook daarvoor via de bovenstaande link de weigering instellen.

          Crazy Egg is gerechtigd om de verzamelde gegevens met derden en personen, die voor de uitoefening van de technische aspecten van de dienstverlening noodzakelijk zijn, te delen en uw gegevens in overeenstemming met de gegevensbeschermingsrichtlijn van de firma openbaar te maken.

  6. Internationale gegevensoverdracht

    Wirecard zal uw persoonsgegevens doorgeven aan handelspartners, dienstverleners en andere Wirecard-kantoren die gevestigd zijn in gebieden buiten de Europese Economische Ruimte (EER). Als we echter uw persoonsgegevens buiten de EER verwerken, hebben wij geschikte maatregelen beschikbaar die een adequaat niveau van bescherming bieden.

  7. Gegevensopslag

    Wij slaan uw persoonsgegevens zolang op als nodig is om aan het doel te voldoen waarvoor ze zijn verzameld, behoudens enige wettelijke verplichtingen, in het bijzonder in overeenstemming met belasting- of boekhoudingswetten.

  8. Gegevensveiligheid

    Om de persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies, falsificatie of ontsluiting voor onbevoegde derde partijen, hebben wij adequate organisatorische, technische en administratieve maatregelen genomen. Wirecard gebruikt firewalls om onbevoegde toegang tot servers te voorkomen. De servers zijn geplaatst op een veilige locatie in Duitsland waartoe alleen bevoegde medewerkers toegang hebben. Alle stafleden en alle personen die betrokken zijn bij de verwerking van gegevens zijn onderworpen aan een verplichting om te voldoen aan alle wetten met betrekking tot gegevensbescherming, en om persoonsgegevens vertrouwelijk te behandelen.

  9. Rechten van betrokkenen

    Onder de AVG hebben bezoekers als betrokkenen bepaalde rechten, in het bijzonder het recht tot toegang, correctie, updaten of het aanvragen van verwijdering van uw persoonsgegevens die we over u opslaan.

    Als ju een van deze rechten wilt uitoefenen, kunt u dat op elk moment doen door contact met ons op te nemen op data.privacy[at]wirecard.com.

    U kunt bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens, ons vragen om de verwerking van uw persoonsgegevens te beperken of vragen om overdraagbaarheid van uw persoonsgegevens. Nogmaals, u kunt deze rechten uitoefenen door contact met ons op te nemen op data.privacy[at]wirecard.com.

    Als wij uw persoonsgegevens hebben verzameld en verwerkt met uw instemming, kunt u eveneens uw toestemming te allen tijde intrekken. Het intrekken van uw toestemming zal geen invloed hebben op de rechtmatigheid van enige verwerking die wij vóór uw intrekking hebben verricht, en zal ook geen uitwerking hebben op de verwerking van uw persoonsgegevens die verricht zijn afhankelijk van wettige verwerkingsgronden anders dan toestemming.

    U hebt het recht om te klagen bij een gegevensbeschermingsautoriteit over onze verzameling en ons gebruik van uw persoonsgegevens. Neem voor meer informatie contact op met ons op het bovenstaande e-mailadres.

    Onze gegevensverwerkingsverantwoordelijke is te bereiken onder data.privacy[at]wirecard.com.